Martelaar Hallâc wordt vertolkt door een pop die wordt voortbewogen door spelers die tegelijkertijd zijn ondervragers en beulen zijn. Hij is de held van de voorstelling, met zijn vreedzaamheid, zijn poëzie, zijn onverschrokken verdediging van de menselijkheid. En met, zelfs in de gruwel waarin hij zich bevindt, zijn humor – die ondermijnende kracht die door alle rechtlijnigen wordt gevreesd.
Een genadeloze god is een aangrijpende voorstelling over de vrijheid van meningsuiting aan de ene kant en religieuze intolerantie en machtsmisbruik aan de andere kant.
Het Meisje met de Zwavelstokjes vertelt het verhaal van Sterre, die er op kerstavond door haar vader op uit wordt gestuurd om zwavelstokjes te verkopen. Ze zijn erg arm en hebben wat geld nodig. Op straat wordt al snel duidelijk dat iedereen alleen maar met zichzelf bezig is en geen interesse heeft in de stokjes van Sterre. Iedereen is druk met zijn of haar eigen probleem. Het meisje besluit de mensen een verhaal te vertellen uit het boekje van haar oma, om hen zo te helpen toch nog een leuke kerst te hebben. Opgelucht keren de mensen weer terug naar hun huis en Sterre viert kerst bij haar oma…
Wrow! Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes.
Geef mij m’n stal terug vertelt het verhaal van de geboorte van het kerstkind, gezien door de ogen van de dieren in de stal. Niemand heeft de nukkige Os en de bijdehante Ezel ooit gevraagd naar hún versie van wat er die nacht 2000 jaar geleden gebeurde. En dat, terwijl veel komische en ontroerende details de andere evangelisten zijn ontgaan. Os en Ezel grijpen de gelegenheid aan om hun ‘passie’ voor het voetlicht te brengen. Een kolderieke én trouwe versie van het mooiste kerstverhaal dat de wereld kent, over vriendschap en opofferingsgezindheid. Met niet alleen professionele acteurs, maar ook basisschoolleerlingen uit Enschede (o.a. Bobbi Essers en Pleun Blok) en omgeving op het toneel!
Het Engelse volk verlangt al jaren naar een koning en volgens een legende kan er in hun land pas iemand gekroond worden, wanneer het hem lukt om een betoverd zwaard uit een rots los te trekken. Wanneer de jonge Arthur daar moeiteloos in slaagt, begint een groot avontuur. Met hulp van de tovenaar Merlijn en de ridders van de ronde tafel zou Arthur weleens de grootste koning ooit kunnen worden…